Op 17, 18 en 19 januari verzorgt Frank van den Ham, ervaren meester in fusing, een cursus glasfusing bij Pfann in Maartensdijk.

Frank geeft niet vaak meer les in Nederland, hij woont in Zuid-Afrika, maar in januari reist hij via Nederland naar India om daar les te geven. Een buitenkans dus om drie dagen lang van zijn brede ervaring te leren en een veelheid aan kennis en technieken mee naar huis te nemen.

Voor meer info klik: Cursus glasfusing

Programma fusing cursus

Het cursus programma loopt van 9 tot 17 uur, het aantal cursus deelnemers is maximaal 8 personen en er is dus alle gelegenheid ook specifieke vragen en/of fusing problemen met Frank te bespreken.

Tijdens de meestal zeer geanimeerde lunch gaat het vaker over glas en alles wat daarmee te maken heeft dan over iets anders. Wij kennen Frank van den Ham als een leraar die met enthousiasme alles inzet om van de fusing cursus een prima ervaring te maken. Hij is niet klaar voor jij met alle fusing kennis die nodig is naar huis gaat, als het even kan ook nog één of twee leuke fusing objecten. En als het een uurtje later wordt, geen probleem.

De cursus behandelt zowel de glas fusing basiskennis als bijzondere technieken en, zoals gezegd, er is altijd ruimte om op jouw persoonlijke fusing vragen in te gaan. “Graag zelfs”, zegt Frank, “zo is er des te meer te leren voor alle deelnemers”. Breng dus vooral ook dat glas fusing object mee waar je vragen hebt waarom het niet goed ging. En ja, ook dat waar het juist wel heel goed ging zien we graag!

Een fusing cursus dus voor beginners en licht gevorderden, enige handigheid in glassnijden is wel prettig maar als dat helemaal niet lukt komen we ook daar wel uit.